torstai 12. syyskuuta 2013

Uusi alku...

Vaihdoin tässä pari viikkoa sitten maata, joten päivittäminen on joutunut hiukan toissijaiseen asemaan. Nyt olen kuitenkin saanut sen verran asetuttua, että kerkesin nuo muutamat roikkumaan jääneet jutut postata. 

Tilanne on nyt se, että niin leivonta-, kampaus-, askartelu-  kuin kynsiarsenaalinikin ovat koto-Suomessa, kun taas itse sijaitsen rakkaassa naapurimaassamme, Ruotsissa. Koska hetken täällä vietettyäni havaitsin, että en näköjään kykene oleman näpertelemättä jotakin, ajattelin aloittaa Ruotsin leivontakulttuurin tutkimisen. 



Tästä lehdestä ajattelin että voisi olla hyvä aloittaa, ja näin myös oli! Mahtava lehti, täynnä ohjeita ja hyviä kuvia. Silmiinpistävää oli mantelimassan runsas käyttö leivonnaisissa. Siihen en ole Suomessa niinkään törmännyt, joskaan ei se toki ole mitenkään täysin uusikaan asia, en vain muista nähneeni sitä ohjeissa kovin usein. Mantelimassa aivan varmasti sopiikin lehden esittelemiin sadonkorjuu -aiheisiin piirakoihin ja kakkuihin erinomaisesti. Esimerkiksi hapokkaat omenat ja luumut kera mantelimassan ei kuulosta yhtään hassummalta. Tämä ilmiö selitti minulle sen, miksi täällä ruokakaupassa myydään omasta näkökulmastani katsoen valtavia mantelimassapötkylöitä.



Tämä kuva, jota en saa valitettavista teknisistä ongelmista johtuen nyt käännettyä vaakatasoon, esittelee asioita, joita olen jo Suomessa toivonut jostakin löytäväni, nimittäin väreittäin pakattuja ministrösselikuulia sopivan pienessä paketissa! Jei, ilon päivä! (Tulitikkuaski on tuossa nyt ihan vain kokoluokkaa havainnollistamassa.) Hintakin tuossa sopivasti näkyy, euroissa tuo on jotakin kolmen euron luokkaa per pussi. Nämä löytyivät ensimmäisellä visiitilläni paikalliseen leivontatarvikekauppaan, josta myös sain ostaa leivoslaatikon (15 kruunua), jolle minulla toivon mukaan huomenna on tarvetta. Kenties joku noista strösseleistäkin pääsee matkaan, katsotaan... To be continued. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)