maanantai 4. marraskuuta 2013

Sitruuna-valkosuklaakuppikakut



Taikina:
2 dl sokeria
175 g voita
3 luomumunaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
sitruunan kuori raastettuna
n. 100 g (tai mieltymyksen mukaan) valkosuklaata pieninä paloina

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon sirtuunan kuori ja lopuksi rouhittu valkosuklaa. Paista 200 C, 15-20 min. 

Kuorrute:
200 g voita
4 dl tomusokeria
150 g valkosuklaata
1 sitruunan mehu

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita joukkoon. Lisää lopuksi sitruunan mehu. Värjää pieni osa kuorrutteesta elintarvikevärillä, "piirrä" värjätyllä massalla viiva pursotinpussiin haluamaasi reunaan ja täytä pussi valkoisella. 



Tässä edellisen postauksen perhosia, joista osaa väritin tomuväreillä:








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)