lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juustokakku-suklaabrowniet


Erinomaisen hyvää!! 

Tämä resepti on suoraan Wicked sweet kitchen -blogista, jossa resepti on nimeltään suklaa-juustokakkubrowniet

16 palaa

Brownie:110g voita50g tummaa suklaata (n. 70 % kaakaota)2 rkl kaakaojauhetta2 1/3 dl sokeria2 kananmunaa1 tl vaniljasokeria1½ dl vehnäjauhoja1 mm suolaa


Juustokakku:200g tuorejuustoa3/4 dl sokeria1 kananmunaa½ tl vaniljasokeria1½ rkl kaakaojauhetta

Tee näin:1. Lämmitä uuni 175 C. Rouhi tumma suklaa karkeasti ja laita pieneen kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Kaada sulanut voi rouhitun suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Lisää kaakaojauhe ja sekoita, laita sivuun jäähtymään.

2. Laita leivinpaperin palanen pienen vuoan pohjalle ja voitele (vuoka 20 x 20cm). Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa, laita sivuun. Vatkaa sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulanut suklaa taikinaan koko ajan sekoittaen. Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan ja laita sivuun.

3. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri tasaiseksi ja ilmavaksi, n. 1-2 min sähkövatkaimella. Laita n. kolmasosa seoksesta toiseen kulhoon. Sekoita suurempaan osaan 1½ rkl kaakaojauhetta. 

4. Jaa tuorejuustoseokset lusikalla brownien päälle. Vedä tylpällä veitsellä tuorejuuston läpi niin että seokset sekoittuvat ja pinta "marmoroituu". Paista keskellä uunia 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita mielellään jääkaappiin yön yli.


Itselläni ei ollut ohjeessa mainitun kokoista vuokaa, joten paloistani tuli hiukan ohuempia. Lisäksi muutin ohjetta sen verran, että jätin tuorejuusto-osasta vain pienen osan suklaiseksi, koska halusin pintaan enemmän valkoista väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)