lauantai 13. heinäkuuta 2013

Raparperi-mansikkatäytekakku

Omaan synttärikakkuuni tein pohjan hiukan soveltaen Kinuskikissan voi-sokerikakkupohjaa

Perusohje on:
Ainekset:
150 g voita tai margariinia
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
3 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Omaan versiooni lisäsin vielä pieneksi pilkottua raparperiä silmämääräisesti, ja hiukan kardemummaa. 




Kostutusta varten keitin viskistä, vedestä ja fariinisokerista siirapin. Siirappia sekoitin raparperi-,  mansikka-minttu- ja sitruunamehun kanssa. Melko taivaallista oli se!!


Väliin mintulla höystettyä tuoretta mansikkaa...


...hiukan keitettyä raparperiä... (jos jää liian märäksi niin voi siivilöidä enimmät mehut pois)

 ... sekä valkosuklaavaahtoa.

Raunat ja päällinen pursotellen:


Tein päälle tulevalle isohkolle kukalle sokerimassa-alustan, jottei se samantien sulaisi kermaan:

Kukka alustalle:


Mintunlehtiä koristeeksi:


Valmis!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)