lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sateenkaari-inspiroituneet tiikerikuppikakut

Jälleen hyödynsin fantastista Kuppikakut-kirjaani, joskin tietenkin piti taas mennä soveltamaan ohjetta omanlaiseksi. Ohje on tiikerikuppikakkuihin, joiden vaalean osan värjäsin, innostuneena sateenkaarikakkujen ohjeiden selailusta. Näistä olin lapsellisen innoissani, silllä ensimmäistä kertaa kokeilin värjätä taikinaa ennen paistoa. Lopputulos oli niin hauska, ja herätti innostusta muissakin maistajissa, että varmasti näitä kokeiluja tulee tehtyä vielä lisää.


Tiikerikuppikakkujen taikina:

175 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
175 g margariinia
175 g sokeria
3 munaa
2rkl maitoa
kaakaojauhetta kunnes väri ja maku on sopiva

Taikinan jakamisen jälkeen värjäsin elintarvikevärillä puolet vaalenapunaiseksi, toisessa versiossa mintunvihreäksi.



Toiseen puoleen kaakojauhetta.

Vuokiin kerroksittain vuorotellen.

Paiston jälkeen:

Vihreä-ruskeat kerrokset:


Kuorrute (Kuppikakut-kirjan pohjalta sovellettuna):
100 g suklaata sulatettuna
4 rkl vettä
50 voita
350 g tomusokeria

Ohjeella kuorruttaa hyvin kaksi pellillistä, eli 24 kuppikakkua. Näihin värileikkikavereihin tein molempiin oman kuorrutteen; vaaleanpunaisiin vadelmasuklaasta ja vihreisiin minttusuklaasta.  Tällöin ohje siis puolitetaan. 

Vadelmainen versio koristeltuna:








 Minttusuklaat:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)