lauantai 14. syyskuuta 2013

Suklaakuppikakut

Ensimmäinen ruotsalainen leipomukseni olivat nämä suklaamuffinssit. Aina on yhtä jännittävää leipoa vierailla välineillä ja vieraassa uunissa, mutta pienestä keittiöstä aiheutuvaa pikkukaaosta lukuunottamatta kaikki sujui. Paiston jälkeen näytti tältä:


Vuoat edustavat omia suosikkiasioitani. :) Tarjoilin kuppikakut muusikoille, joten nuottipaperivuoka tuntui varsin sopivalta valinnalta.



Löysin reseptin eräästä blogista, täältä, mutta muokkasin sitä hiukan, koska halusin jämäkämmän taikinan. Tässä minun versioni:

Suklaakuppikakut 

1,5 dl kauramaitoa
3 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
175 g voita
3 luomukananmunaa
2 rkl vaniljasokeria
4,5 dl luomuvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kiehauta maito, 1 dl sokeria ja kaakaojauhe ja anna jäähtyä hetki. vatkaa sillä välin voi ja loput sokerit (2 dl) vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää parisa erässä taikinaan. Lisää lopuksi maitokaakao ja sekoita tasaiseksi. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.




Suklaakuorrute: 

200g voita
2,5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g suklaata (tässä Lindtin tummaa caramel-seasalt-suklaata)
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa. Vaahdota voi ja lisää siihen vähän kerrallaan sokerit ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon sulatettu, hiukan jäähtynyt suklaa. Pursota haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)