lauantai 20. lokakuuta 2012

Makea kurpitsapiiras

Sisareni ja äitini järjestivät syksyn ja kurpitsasadon kunniaksi kurpitsa -aiheiset illanistujaiset. Kurpitsaa oli lähes joka ruokalajissa, ja toki siis myös jälkiruoaksi. Butternut- kurpitsapiiras oli maustettu ainakin inkiväärillä, neilikalla ja muskotilla. Maku oli täyteläisen lämmin ja täytteen koostumus samettinen; kyllä maistui! Niin, ja mainitaan vielä, että piiras tarjoiltiin kermavaahdon kera, mikä harvemmin ainakaan pahentaa tilannetta. ;)

Sisareni pyysi minulta kurpitsa- ja syysaiheisia koristeita piiraaseen, joten nypläsin muutamia ruskalehtiä kasaksi, oravan tammenterhoineen, sekä tietysti kurpitsan. Aikaa oli varsin vähän, joten tein koristeet pääasiassa pelkästä sokerimassasta. Se kun kuivuu marsipaania tai molempien sekoitusta nopeammin. Ruskalehtiä varten "kaulin" eri värisiä massoja yhteen, mutta koska paikalla ei tällä kertaa ollut kaulinta sen kummemmin kun tomusokeriakaan avittamassa operaatiota, eivät värit sekoittuneet niin hyvin kuin olisivat voineet. Kasana ne näyttivät kuitenkin ihan riittävän aidoita (punainen värikin oli luonnossa vähemmän aniliini ja selkeämpi punainen).



Orava on vähän happaman näköinen... :D


Kurpitsa ja terhot.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)