sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ruusu- ja suklaamarengit

Marenki on mielestäni äärimmäisen kiehtova herkku. Sen sitkeänrapea koostumus ja hienostuneen makea maku ovat lähestulkoon vastustamattomia. 

Olen tähän mennessä kotikeittiössä kokeillut ainoastaan tavallista perusmarenkia, ja nyt päätin tehdä vähän kokeiluja. Ostin jokin aika siten ruusuvettä, ja siitä tuli välittömästi visio ruusumarengeista. Visioni paljastui kokeilun myötä erittäin toimivaksi! Itse ainakin pidin vienosta ruusuvivahteesta marengissa kovasti. Vaalenpunainen väri on peräisin pastaväristä. esteettisyyttä voisi lisätä huolellisemmalla porsotuksella/ lusikoinnilla ennen paistoa. Tällä kertaa ei ollut siihen kärsivällisyyttä... :)


Toinen kokeiluni oli suklaamarenki. Olen monesti ihastellut suklaan ja marengin marmoroitua liittoa, ja sitä tavoittelin sekoittaessani sulatettua suklaata marenkimassaan. Ihan täydellinen ei seokseni ollut, sillä marengit aavistuksen lässähtivät paiston aikana. Maku kuitenkin oli moitteeton. Tutkailtuani marenkeja käsitteleviä ongelmapalstoja, päättelin lisänneeni sokerin valkuaisten joukkoon liian nopeasti. Pitää muistaa ensi kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.Kiitos kommentistasi! :)