keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Joulusuklaa-mutakakku

Kahvin kaveriksi päätin päivänä eräänä leipaista mutakakun. Ohjetta etsiessäni päädyin siihen, että tumma suklaa oli ongelma, olin pistellyt kaikki poskeeni... Vaan hätä ei sentään ollut tämän näköinen! Fazerin joulusuklaita oli vielä jäljellä, joten päätin käyttää niitä. Ohjeesta tuli sitten tällainen:

4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
140 g joulusuklaa-konvehteja
200 g leivontamargariinia
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sulata suklaa ja margariini mikrossa, anna jäähtyä hetki ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan (jos käytät irtopohjavuokaa, voi pohjalle laittaa leivinpaperin, jotta kakku irtoaa paremmin) ja paista uunin alatasolla 200 C°, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.


Loppukommentti: Oli hyvää, etenkin kermavaahdon kera. Joskin joulusuklaan maku katosi matkalla... Mutta tavallisempikin suklaan makukin kelpasi!




Iloitsen siitä ettei mennyt paisto yli! Jee! :)


Oho, ai niin tästä piti ottaa kuvakin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)