keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kääretorttu ruisjauhoista

Uskokaa tahi älkää, se on mahdollista! Pelkästään ruisjauhoista leivottu kääretorttu, enpä olisi uskonut. Vaan näin kävi. Ohjeen löysin jostakin sattumoisin... Taisi olla täältä: Kotikokki

Taikina: 
4 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl ruisjauhoja
(2 tl piparkakkumausteseosta)

Täyte: 
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa
2 dl puolukkasurvosta
2 tl vaniljasokeria
0, 25 tl kanelia

Maku oli omaan mieltymykseeni hiukan arkinen, ehkä laittaisin aavistuksen enemmän sokeria. Myös täyte saisi olla täyteläisempi kuin tässä versiossa, ehkä jopa joku kreemi tai vastaava. Täyteläisempi koostumus auttaisi myös säilyvyydessä; nyt tortusta tuli illan mittaan vähän turhankin kostea. Kuitenkin, kokeilemisen arvoinen ohje, ja tästähän se kehittelemällä vain paranee!

Leipominen tapahtui superkiireessä, mutta oli silti pakko taas saada harjoitella pursottelua kerman kanssa. Lopputuloksesta tuli vähän "jouluhalohtava" (vrt. jouluhalko) myös muodon puolesta siitä syystä, että piti saada torttu mahtumaan kakkukupuun. Viimeistelyssä piti turvautua aikapulassa vanhaan kunnon strösseliin, joka joskus käytettynä on itseasiassa ihan kivaa, vaikka tuntuukin jotenkin niin syyllisen helpolta. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.



Kiitos kommentistasi! :)